CSICSÓKA PDF Nyomtatás E-mail

Magas tápértékű bioélelmiszer

CSICSÓKA – TUDOMÁNYOS KUTATÁS ÉS FORGALMAZÁS

 Kedves Olvasóink!

Szeretnék figyelmükbe ajánlani egy új lehetőséget.

 Többéves tárgyalások után sikerült elindítani a 100%-ban növényi alapú, hazai tudományos termékfejlesztést, amely hasznos, kiemelkedő segítője lehet a mindennapi egészségvédelemnek, mind a betegségmegelőzés, mind a terápiák terén.

A csicsókának és abból készített termékeknek a megelőzésen túl kiemelkedő orvosbiológiai jelentőségük van – ezt harminc éve publikálják itthon és külföldön, nagy szakmai érdeklődés mellett. A szakemberek (orvosok, dietetikusok, táplálkozásbiológusok stb.) ajánlják a fogyasztásukat.

 (A folytatáshoz kattintson a zöld mezőben lévő CSICSÓKA feliratra!)Magas tápértékű bioélelmiszer

 

CSICSÓKA – TUDOMÁNYOS KUTATÁS

ÉS FORGALMAZÁS

 

Kedves Olvasóink!

Szeretnék figyelmükbe ajánlani egy új lehetőséget.

 • Többéves tárgyalások után sikerült elindítani a 100%-ban növényi alapú, hazai tudományos termékfejlesztést, amely hasznos, kiemelkedő segítője lehet a mindennapi egészségvédelemnek, mind a betegségmegelőzés, mind a terápiák terén.

 • Egyetemi tanáraim, a Budapesti Corvinus Egyetem (volt Kertészeti- és Élelmiszeripari Egyetem) Konzervtechnológiai Tanszékén, valamint a KÉKI (Központi Élelmiszeripari Kutatóintézet) kutatóinak jóvoltából megvalósulhat a biocsicsóka-sűrítmények gyártása, kíméletes technológiával.

 • A csicsókának és abból készített termékeknek a megelőzésen túl kiemelkedő orvosbiológiai jelentőségük van – ezt harminc éve publikálják itthon és külföldön, nagy szakmai érdeklődés mellett. A szakemberek (orvosok, dietetikusok, táplálkozásbiológusok stb.) ajánlják a fogyasztásukat, az említett kutatóintézetek évtizedek óta sürgetik a bevezetésüket. Korábban volt ilyen jellegű termék a piacon, de nem volt érdeklődés iránta (dr. Angeli István szaktanácsadó főorvos ajánlásával, Kaposvári Megyei Kórház), így visszavonták a piacról, jóllehet rendszeres fogyasztásának jó hatásait sok klinikai kísérlettel igazolták a hazai kórházakban is (cukorbaj, elhízás, szív- és érrendszeri betegségek, rákbetegségek, köszvény, májbetegségek, alkoholbetegség, idegrendszeri egyensúly, sporttáplálkozás, gyermekek egészségvédelme, gerontológiai kutatások stb.).

 • A termék emésztése inzulint nem igényel, ami szinte páratlan jelenség a „cukrok” világában. A finomított (fehér, kristályos) fruktóznál vagy gyümölcscukornál jóval értékesebb. A kutatók érthetetlennek tartják a csicsókával szembeni érdektelenséget, hiszen egyszerűen megterem, igénytelen, fagytűrő, és még „hámozni” is alig kell, nyersen is fogyasztható (szemben a burgonyával), íze édeskés, főzhető-süthető. A csicsókavelő és -sűrítmény javítja a kenyér biológiai értékét is, tartósabb, jobb ízű lesz.

 • A most készülő termékek ökológiai termelésből származó csicsókagumó préselt levéből, ún. gyorsbepárlással (filmbepárlókban) készülnek, 55 Celsius-fokon, erős vákuumban. Sűrített élelmiszereknek minősülnek (70 ref% szárazanyag-tartalommal), a gumó teljes tápanyagtartalmát finomítatlan formában tartalmazzák, emellett tartósak (legalább 9–12 hónapig elállnak). Igen magas az inulintartalmuk, az inulindús termékben mintegy 50% (prebiotikus hatás, csak a hasznos mikroflórát táplálja, kiemelten a Lactobacillus és Bifidobacterium kultúrákat: „joghurthatásuk” van), emellett igen magas az ásványianyag- és nyomelemtartalmuk. (Két-három héten belül egy kis könyv is megjelenik az édesítés formáiról és a csicsóka élettani hatásairól, ebben részletesen megtalálhatók lesznek az adatok.) Az egyetemi kutatások éppen a forgalomba kerülő készítményekkel folytak az elmúlt években, azaz pontosan ugyanezt a terméket kutatták. A terméknek enyhe „anyatejhatása” is van, a prebiotikus jellege miatt, vagyis jellemzően immunerősítő, kiemelten védi a bélrendszert.

 • A külföldi biopiacon a biocsicsóka-sűrítmény grammját 80-100-szoros áron jegyzik a normál répacukoréhoz képest, gyakorlatilag „aranyárban” van, ezért sincs nagyon forgalomban.

 • A termékek ez év december 31-ig kedvezményes bevezető áron kaphatók: 750 Ft/240 gramm+postaköltség. (Természetesen ez ajánlott bruttó fogyasztó ár, az árak eltérhetnek a piaci forgalomban. Az aktuális árak és információk honlapunkon olvashatók lesznek.)

 • A tervek szerint e termékek bekerülnek a hazai üzletekbe is, illetve városonként elérhetők lesznek helyi alapítványi központjaink, illetve területi megbízottjaink révén. (Érdeklődni lehet a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címen és a 06-20/772-2220 számon.)

 • Kérek mindenkit, aki teheti, hogy segítse e hazai tudományos fejlesztést. Ha jónak találja, ismertesse meg barátaival, ismerőseivel a csicsókasűrítményeket.

 • Napi 20-30 gramm (2x1, 3x1 teáskanálnyi) sűrítmény elég a jótékony hatásokhoz (1 teáskanál = 10-12 gramm), 30 grammnál több esetleg már gázképző lehet az inulin miatt. Rendszeres, mértéktartó fogyasztása javasolt.

 • Íze a karamellhez és a savanykás lekvárokhoz (csipke, szilvalekvár) vagy a juharszirupéhoz is hasonlít, sűrű, mézszerűen folyó, sötétbarna színű készítmény. A natúr kevésbé édes (jelenleg ennek a bevezetése kezdődött meg), a fruktózdúsé jóval édesebb, a méznél másfélszer nagyobb az édesítő ereje, inzulint ez sem igényel (szerves savtartama miatt nem émelyítő).

 • A biocsicsóka-sűrítmények egészségvédő „édesség”-nek minősülnek, magasan meghaladják például a nyírfacukor (xilit), a stevia és a finomított szirupok hasznosságát beltartalmi értékében (például tápióka-, agavészirup stb.). Fogyaszthatók önállóan és gyógyteába, növényi tejbe, ételekbe, süteménytésztákba keverve.

 • Az egészségtudatosan élő emberek számára nehézséget jelenthet az egészséges édesítés, a répacukor kiváltása, melyet e készítmény végre nagyrészt megoldhat. A jelenleg használt kristályos fruktóznak is sokkal előnyösebb alternatívája. (Természetesen, mivel nem finomított, a csicsóka szerves savait, ízanyagait hordozza, mégis semlegesnek számít az íze, nincs mellékíze, hőhatásra nem bomlik, nem szenved ízváltozást. Az inulin 140 Celsius-fokig stabil szénhidrát.)

 • A termék eszmei értékét a biominősítés is emeli, szem előtt tartva a környezettudatosságot, a természet védelmét, előnyben részesítve a kíméletes gazdálkodási formát. (A Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. tanúsítványával.)

 • A biocsicsóka-sűrítmények hazai elterjesztése közös egészségvédelmi törekvésként jelenik meg, melyet harmincéves hazai kutatás és szakmai ajánlások is erősítenek. A csicsókának népegészségügyi jelentősége van az élelmiszer- és táplálkozástudományi szakemberek egybehangzó véleménye szerint, de sajnos jelenleg csak kevesek érdeke a terjesztése hazánkban. Rendszeres fogyasztásával statisztikailag igazolható módon is visszaszorítható, megelőzhető volna számos civilizációs ártalom (szív- és érrendszeri betegség, rákbetegségek, bélbetegségek stb.) Természetesen mindenkit bátorítunk a kerti „édesburgonya” nyers fogyasztására is (például reszelve, salátákhoz).

 • A pdf-dokumentumokban megtalálhatók a főbb információk, mind orvosbiológiai, mind gyakorlati tekintetben (használat). Jelenleg a natúr, azaz inulindús sűrítmény gyártása kezdődött el, ez már kapható. (A bevezetés folyamatban van.) A fruktózdús, édes termékfajta később lesz kapható.

Tóth Gábor

okl. élelmiszer-ipari mérnök,

élelmiszer- és táplálkozástudományi előadó

Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

06-30/530-9329, 06-20/772-2220

 

Érdeklődés és rendelés: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. (Tóth Gábor),

06-20/772-2220 vagy 06-30/530-9329

www.tudomanyeseletmod.hu • www.ujeletmod.hu
 
© 2021 Új Életmód magazin
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.
XHTML 1.0  |  CSS