Tóth Gábor: Az E-számokról õszintén |
![]() |
![]() |
![]() |
Könyvajánló - Könyvajánló |
Világunk sokat változott az elmúlt évtizedekben, és ez az
élelmiszeriparra is hatással volt. A Tóth Gábor: Az E-számokról őszintén Élelmiszereink árnyoldalai Pilis-Vet Könyvkiadó, 2009 Ára: 1890 Ft Világunk sokat változott az elmúlt évtizedekben, és ez az élelmiszeriparra is hatással volt. A termékkínálat bővülésével párhuzamosan megjelentek a fogyasztó befolyásolásának különböző eszközei is. A hangzatos ideológiák mögött számtalan ellentmondás feszül, és az egyre kiszolgáltatottabb vásárlónak alig van ismerete arról, valójában mi is kerül az asztalára. A táplálkozástudomány területén belül talán a legszövevényesebb kérdéskört az élelmiszer-adalékanyagok, más néven „E-számok” jelentik. Valós és valótlan információk keverednek a tömegkommunikációban, és csak kevesen tudnak biztosat. Az egészségét megőrizni vágyó fogyasztó – félve az esetleges ártalmaktól – gyanakvással nézi a termékek címkéjét, mások fölösleges „pánikkeltésnek” érzik a negatívumok „felfújását”. Egy azonban tény: az E-számok az általános érdeklődés középpontjába kerültek. • Megismerhetjük-e valaha is a gyártási folyamatok kuliszszatitkait? • Megbízhatók-e az E-számokkal kapcsolatos tudományos eredmények? • Lehetnek-e egészségkárosító hatásai az adalékanyagoknak? • Milyen hatása lehet a tartósítószereknek, mesterséges színezékeknek és aromáknak a csecsemők és kisgyermekek szervezetében? • Mit várhatunk a jövőben e téren? Megrendelhető a 06-20/772-2220-es telefonszámon, vagy a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címen. |