Tóth Gábor: Az E-számokról õszintén PDF Nyomtatás E-mail
Könyvajánló - Könyvajánló

Világunk sokat változott az elmúlt évtizedekben, és ez az élelmiszeriparra is hatással volt. A termékkínálat bővülésével párhuzamosan megjelentek a fogyasztó befolyásolásának különböző eszközei is. A hangzatos ideológiák mögött számtalan ellentmondás feszül, és az egyre kiszolgáltatottabb vásárlónak alig van ismerete arról, valójában mi is kerül az asztalára.


Tóth Gábor:

Az E-számokról őszintén

Élelmiszereink árnyoldalai

Pilis-Vet Könyvkiadó, 2009

Ára: 1890 Ft


Világunk sokat változott az elmúlt évtizedekben, és ez az élelmiszeriparra is hatással volt. A termékkínálat bővülésével párhuzamosan megjelentek a fogyasztó befolyásolásának különböző eszközei is. A hangzatos ideológiák mögött számtalan ellentmondás feszül, és az egyre kiszolgáltatottabb vásárlónak alig van ismerete arról, valójában mi is kerül az asztalára.

A táplálkozástudomány területén belül talán a legszövevényesebb kérdéskört az élelmiszer-adalékanyagok, más néven „E-számok” jelentik. Valós és valótlan információk keverednek a tömegkommunikációban, és csak kevesen tudnak biztosat. Az egészségét megőrizni vágyó fogyasztó – félve az esetleges ártalmaktól – gyanakvással nézi a termékek címkéjét, mások fölösleges „pánikkeltésnek” érzik a negatívumok „felfújását”. Egy azonban tény: az E-számok az általános érdeklődés középpontjába kerültek.

• Megismerhetjük-e valaha is a gyártási folyamatok kuliszszatitkait?

• Megbízhatók-e az E-számokkal kapcsolatos tudományos eredmények?

• Lehetnek-e egészségkárosító hatásai az adalékanyagoknak?

• Milyen hatása lehet a tartósítószereknek, mesterséges színezékeknek és aromáknak a csecsemők és kisgyermekek szervezetében?

• Mit várhatunk a jövőben e téren?


Megrendelhető a 06-20/772-2220-es telefonszámon,

vagy a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címen.

 
© 2017 Új Életmód magazin
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.
XHTML 1.0  |  CSS