Karácsonyi gondolatok PDF Nyomtatás E-mail
Korábbi számok - Új Életmód 2009/4.

alt

Karácsonyi gondolatok

   Karácsonykor ajándékozási lázban égnek az emberek. S ha ajándékot vettek, megnyugszanak, mert ezt a terhet is letették. De szeretteik iránt továbbra is türelmetlenek, idegesek, feszültek. Akkor pedig mit ér az ajándék?

    Az igazi ajándékozás nem pénzkérdés, hanem szívkérdés. Okozz igazi meglepetést! Adj ajándékot az ünnepek előtt, és az ünnepek elmúltával.

    A
legnagyobb ajándék, amit egy ember a másiknak adhat, az élete. De nem feláldoznia kell magát, hanem a másik embernek ajándékoznia figyelmét, idejét, szeretetét – a hétköznapokban.

    Ha valakit boldoggá akarsz tenni, keresd a meglepő figyelmesség, a gyengéd szeretet váratlan, páratlan alkalmait!

    Különleges ajándékok a saját rajzaid, festményeid, gondolataid, verseid, dalaid. Az alkotóképesség velünk született. Lehet, hogy nincs kimagasló művészi értéke annak, amit készítesz, de ha a szíved benne van, az átsugárzik rajta.

    Sokan félnek, rettegnek a karácsonytól, a nagy elvárásokkal teli népünnepektől. Rájuk szakad a magány, mert nincsenek barátaik, szeretteik, akikkel együtt lehetnének. Sokan vannak, akik a hétköznapokban nem ajándékozták a szeretetüket senkinek, így senki sem ajándékozza a szeretetét nekik az ünnepen. De ezen lehet és kell is változtatni! Ha kedvességedet, gondoskodó figyelmedet szeretetből odaajándékozod másoknak – megtaláltad életed értelmét.

    Jézus Krisztus a legnagyobb ajándékot nyújtotta át nekünk, bemutatva, hogy Teremtőnk szeretete változatlan irántunk. Bízhatunk benne, jót akar nekünk, szeret bennünket, bátorít, értékesnek tart minket. Ennél nagyobb ajándékot ki adhatna?

                                                                      Szabó Attila (Új Életmód, 2009/4., 10. o.)

 
© 2019 Új Életmód magazin
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.
XHTML 1.0  |  CSS