Új Életmód 2009/1.
Új Életmód egészségmagazin 2009/1 PDF Nyomtatás E-mail
Korábbi számok - Új Életmód 2009/1.

Új Életmód 2009/1Megjelent az az Új Életmód magazin ez évi elsõ száma!

Új számunkkal újabb kirándulásokra indulunk, de folytatjuk a korábban megkezdett barangolásainkat is. A télbõl a tavaszba „fordulnak” írásaink – a tavaszi fáradtságtól és a primõröktõl kezdve az édességkérdésen át a sérülések gyors kezeléséig sokféle témát körüljárnak cikkeink.
Bővebben...
 
Éltetõ cukrok, megbetegítõ édességek PDF Nyomtatás E-mail
Korábbi számok - Új Életmód 2009/1.

A legelsõ táplálék, amellyel az újszülött találkozik: az édeskés ízû anyatej. Születésünktõl kezdve szeretjük az édes ízt, és ez biológiai, táplálkozás-élettani alapokon vizsgálódva is érthetõ. Az emberi szervezet legfontosabb energiaforrása a szõlõcukor, amely bonyolult biokémiai folyamatokon keresztül energiát szolgáltat a szervezetünknek. A szõlõcukor létfontosságú az emberi sejteknek – azonban ez nem azt jelenti, hogy édes ízû, cukrokban gazdag ételeket kellene fogyasztanunk, sõt ez kifejezetten hátrányos a szervezet egészét tekintve.

Bővebben...
 
Új kockázat: a folyékony cukor PDF Nyomtatás E-mail
Korábbi számok - Új Életmód 2009/1.

...A glükóz-fruktóz szirup elterjedésének és megjelenítésének az élelmiszerek csomagolásán természetesen nemcsak gazdasági okai vannak, hanem a „fogyasztói pszichológia” jelensége is szerepet játszik ebben. Fontos stratégiai lépés az élelmiszer-marketingben, hogy az elcsépelt, illetve negatívvá vált fogalmakat le kell cserélni, pozitív jelentéstartalmú kifejezésekkel helyettesítve ezeket – így a cukor szó helyébe a jobban hangzó és elõnyösebb hatásairól ismert glükóz és fruktóz került.

Bővebben...
 
Tavaszi fáradság - kontra primõrök PDF Nyomtatás E-mail
Korábbi számok - Új Életmód 2009/1.

A tavasz közeledtével szinte mindannyian küszködünk fáradékonysággal, levertséggel, kedvetlenséggel, azaz a tavaszi fáradtsággal. Mivel úgy gondoljuk, hogy ennek okai lehetnek a téli zöldség- és gyümölcsszegényebb táplálkozás, a régóta tartó fényszegény idõszak, ezért vitamintabletták szedésével igyekszünk csökkenteni a tüneteket, vagy az elsõ adandó alkalommal a „primõrökhöz” nyúlunk. De mi is valójában a tavaszi fáradtság, hogyan enyhíthetõ vagy küszöbölhetõ ki, illetve valóban kapkodnunk kell-e a piacon megjelenõ elsõ, tavasz eleji zöldségek és gyümölcsök után?

Bővebben...
 
Főzőtanfolyam 1. rész PDF Nyomtatás E-mail
Korábbi számok - Új Életmód 2009/1.

Reggeli gyümölcsös gabonaételek


Miért fontosak?

A teljes, tápegész gabonák õsidõk óta fontos szerepet töltenek be az emberiség táplálkozásában. Jelentõségük nem csak abban áll, hogy magas szénhidráttartalmuk miatt az energiává legkönnyebben átalakítható élelmiszernek számítanak.

Bővebben...
 
További cikkeink...
<< Első < Előző 1 2 Következő > Utolsó >>

Oldal 1 / 2
© 2021 Új Életmód magazin
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.
XHTML 1.0  |  CSS