Nem titok az egészség
7. ÜNNEPI AJÁNDÉK: MEGVÁLTOZOTT ÉLET PDF Nyomtatás E-mail
Cikkek - Nem titok az egészség

ÜNNEPI AJÁNDÉK: MEGVÁLTOZOTT ÉLET


Az év vége az ünneprõl szól. Az üzletek ontani kezdik az jándékötleteket, az újdonságokat. A legtöbben valami egyedivel, valami különlegessel szeretnék meglepni ilyenkor szeretteiket, azonban az ajándékok átadása után igen gyakran valami furcsa kiüresedettség lehet úrrá az emberen. A nagy ünneplési idõszak után minden unalmasnak, egyhangúnak, szürkének tûnik, az élet megy tovább a maga monoton útján. Az ünnepek utáni „hullámvölgyek” oka sok esetben nem a januári szürkeség, hanem az lehet, hogy ajándékaink – bizonyos értelemben – tõlünk „függetlenek” voltak.

(A folytatáshoz kattintson a zöld mezőben lévő cím feliratra!)


Bővebben...
 
6. HOGYAN MARADHATUNK EGÉSZSÉGESEK? PDF Nyomtatás E-mail
Cikkek - Nem titok az egészség

HOGYAN MARADHATUNK EGÉSZSÉGESEK?


Immunerõsítés a mindennapokban

Az immunrendszer rendkívül intelligens, védelmi stratégiák egész sorát felvonultató,többszintû, gyors, pontos és határozott fellépésû „haderõ”, amelyben monoés multifunkciós egységek, visszacsatoló (feed-back) mechanizmusok és állandó monitoring (figyelõ, ellenõrzõ) rendszerek mûködnek egyidejûleg. A béltraktus nemcsak a táplálék lebontásában és felszívásában játszik nagy szerepet, hanem a szervezet védelmében is. A szervezet összes immunglobulin-termelõ sejtjének 70-80 százaléka a  élnyálkahártyában helyezkedik el.

(A folytatáshoz kattintson a zöld mezőben lévő cím feliratra!)

Bővebben...
 
5. LEGYŐZHETŐK-E ROSSZ SZOKÁSAINK? PDF Nyomtatás E-mail
Cikkek - Nem titok az egészség 
4. OLCSÓBB VAGY DRÁGÁBB AZ EGÉSZSÉGES ÉLETMÓD? PDF Nyomtatás E-mail
Cikkek - Nem titok az egészség

OLCSÓBB VAGY DRÁGÁBB AZ EGÉSZSÉGES ÉLETMÓD?

Gazdaságos-e egészségesen élni? Nem csak a sokpénzûek engedhetik meg ezt maguknak? Ha azt vesszük alapul, hogy mennyire drágák a bioélelmiszerek, akkor sokan úgy gondolhatják, ez „nem nekik szól”. Maradjon minden a régiben, fogyaszszuk továbbra is a fehér kenyeret, a zsiradékokat, a húsféléket, és ha éppen nem vagyunk cukorbetegek, akkor a megszokott süteményeket és csokoládékat.
Szeretnénk néhány tévhitet eloszlatni, majd gyakorlati tanácsokat adni ahhoz,hogy életmódunk megváltoztatása minden szempontból csak elõnyünkre válhat.

Az egészséges életmód pénzügyi mérlege

Mindenekelõtt azt a téves vélekedést kell cáfolnunk, hogy az egészségre törekvõ életmód sokba kerül. Ennek éppen az ellenkezõje igaz: ami igaz és jó, annak olcsóbbnak kell lennie, mint ami hamis és rossz. Ez általános erkölcsi törvény, de maradéktalanul áll a mai életvitelre is......

Bővebben...
 
3. HASZOS ÉS KOCKÁZATOS ÉLELMISZEREK PDF Nyomtatás E-mail
Cikkek - Nem titok az egészség

HASZNOS ÉS KOCKÁZATOS ÉLELMISZEREK
Fogyasztók az élelmiszeripar csapdáiban
Egy iparág felemelkedése

A XX. századot hívták a „rettegés századának”, de a „fejlõdés és modernizáció századának”
is. Egyesek felmérhetetlen távlatokat véltek felfedezni az iparosodásban...
Ez a tendencia figyelhetõ meg az élelmiszeriparban is, sõt ez az iparág a legdinamikusabban fejlõdõk közé tartozik korunknak. Érthetõ is, hiszen világunk a pénz körül forog, és a tömegek által igényelt tetszetõs, ízletes, finomított ételek elõállítása jelentõs profithoz segíti a gyártókat és forgalmazókat.
Ismeretes a törvényszerûség, hogy „aki enni ad, annak hatalma van”. Ilyen értelemben az élelmiszeripar – mint sok-sok kisebb iparágból álló, mégis azonos szemléletmódot képviselõ, egységes „gépezet” – is hatalomra tett szert, amelynek része a pénz koncentrációja és az „ízlésvilág” koncentrációja....

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 Következő > Utolsó >>

Oldal 1 / 2
© 2021 Új Életmód magazin
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.
XHTML 1.0  |  CSS