Az emberi test páratlan működése
Bevezetés PDF Nyomtatás E-mail
Cikkek - Az emberi test páratlan működése

A biológia az élettel foglalkozó tudomány, illetve az élõlényekkel foglalkozó tudományok összessége. A biológia területén belül az élõlények alaki sajátságaival és szerkezeti felépítésével foglalkozó tudomány a morfológia. A morfológiának azt a részét, mely az élõ szervezetek szerkezetének vizsgálatát széttagolás segítségével végzi, anatómiának nevezzük.

Bővebben...
 
Az emésztés folyamata PDF Nyomtatás E-mail
Cikkek - Az emberi test páratlan működése

EmésztésA táplálkozás nagymértékben befolyásolja életfolyamatainkat. Szentgyörgyi Albert - a híres biokémikus - fogalmazta ezt meg nagyon találóan: "A levegõ tisztasága, nedvességtartalma és hõmérséklete, az izgalom, a fizikai munka mennyisége stb. mind igen fontosak, de a környezetünkkel való kapcsolatunkban az egyik legalapvetõbb tényezõ az étel, mivel környezetünk az ételek formájában hatol be szervezetünkbe a legközvetlenebbül."


Bővebben...
 
Izomrendszer PDF Nyomtatás E-mail
Cikkek - Az emberi test páratlan működése

A mozgásrendszer passzív része a csontvázrendszer, aktív része a csontvázizomzat.
A mozgásrendszer aktív részét képezõ izomzat harántcsíkolt és szerkezetileg-mûködésileg jól elkülöníthetõ önálló tagokból, az izmokból áll.
Bővebben...
 
A csontrendszer PDF Nyomtatás E-mail
Cikkek - Az emberi test páratlan működése

Az emberi test tartó illetve támasztórendszerét csontváznak nevezzük. A test csontos váza 206 csontból áll, és a test tömegének 10-15 %-át teszi ki. A csontok kötõszövettel, szalagokkal, porccal vagy izületekkel kötõdnek egymáshoz. A csontok, izületek és szalagok együttesen alkotják a mozgás passzív rendszerét. A csont járulékos részei a csonthártya, a csontvelõ és a porc.

Bővebben...
 
Mikotoxinok PDF Nyomtatás E-mail
Cikkek - Az emberi test páratlan működése

Mivel mikotoxinok voltak, vannak és lesznek, két dolgot tehetünk: az egyik az, hogy jó minõségû termékeket vásárolunk...

Bővebben...
 


© 2021 Új Életmód magazin
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.
XHTML 1.0  |  CSS